m-am mutat

pentru că acei de la google sunt nerușinați și mi-ai blocat blogul pentru mai mult de o săptămână eu m-am mutat de aici

în 3-2-1 vei fi rederecționat spre blogul nou

luni, 21 mai 2012

teatrul

unimedia scrisese asta
tristă imagine dacă să pătrunzi

și e adevărat: un bilet la "Eminescu" te costă 30 de lei
la "Caragiale"-cel mai bogat și bine, merci teatru în română din Moldova la intrare te întâlnește o fetiță în blugi și tricou cu imprimeu clasic din mall. cultură? mai degrabă supravețuire cu decorații vechi și scenă care aduce aminte de sala festivă din liceu

am fost la "Cehov" sâmbăta, la "Очень женатый таксист"
bilet de la 70 lei
la intrare o fetiță-zână în rochiță
în pauză(spectacolul durează 150 minute)un "bufet" pe cinste, încât toți coffee-breakerii profesioniști ar rămâne invidioși. decorații frumoase, sală plină și nu era vorba de copii de la licee aduși la jumate de preț ci de familii, oameni în vârstă...iar spectacolul deja e în "rulaj" de mai bine de 3 săptămâni
așa săli pline, erau numai la "Avatar" după 3 săptămâni

concluzie?
nu ne respectăm pe noi
cultură? teatru? pentru ce? este frigărui în dosul blocului
și să nu îmi ziceți că la Cehov actorii îs cu ceva mai buni, sau spectacolul e mai relevant. comedie amreicană tipică, jucată în rusă, jucată bine, cu decorații frumoase. atât.

2 comentarii:

  1. Nu 3 saptamani, Nicu. 3 ani, poate :)

    Adevarul e ca la Cehov tot timpul e sala plina, indiferent de spectacol. Si asta pentru ca este unicul teatru profesionist de limba rusa din tara. Si pentru ca rusii merg la teatru. La ei teatrul e in sange. Orice pensionar rus din Chisinau isi pune deoaparte cativa bani din pensie pentru ca, macar o data pe luna, sa mearga la teatru. 

    Si chiar daca biletele sunt un pic mai scumpe decat in alta parte, teatru Cehov este, de fapt, mai sarac. Pentru ca actorii de la Cehov au salarii de 1500-1600 lei. Iar decorul despre care vorbesti este, de obicei, construit din bucati de decor din spectacole mai vechi. Cel mai trist insa e ca, spre diferenta de alte teatre de stat, la Cehov iarna nu prea este incalzire. Mai ales in scena, unde sufla vantul si e aproape ca afara. Actorii is dintr-o raceala in alta.

    Asta asa, ca sa stii ca nici la Cehov nu-i mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Viorel Pahomi good to know
    oricum impresia a fost mai bună
    1. sala plină
    2. biletele mai scumpe
    3. anturajul

    RăspundețiȘtergere

text © Nicolae Apostu