m-am mutat

pentru că acei de la google sunt nerușinați și mi-ai blocat blogul pentru mai mult de o săptămână eu m-am mutat de aici

în 3-2-1 vei fi rederecționat spre blogul nou

joi, 5 iulie 2012

TEDx Lipcani-Penitenciar

să începem cu faptul că drumul pân în Lipcani e mai lung decât cel până în Iași, deşi vamă nu-i

evenimentul în sine s-a împărțit în două:

  1. vizita închisorii și impresii
  2. TEDx-ul


să începem cu vizita:
am fost plăcut dezamăgit
ce asta înseamnă?

asta înseamnă că era patetic de ordine în dormitoarele pe care le-am vizitat, erau jucării de pluș ceea ce mi se pare ipocrizie totală știind că în aceste dromitoare stă cel puțin o persoană care a fost judecată pentru omor pentru 15 ani, şi în genere: ce băieţi de 18 ani dorm cu jucării de pluş? poate pentru că venea cu noi Tudor Darie cu titlul greu de consilier a Primului Ministru, poate din alt motiv dar a fost prea perfect totul.

teritoriul penitenciarului mai degrabă aminteşte de o tabără care are nevoie de reparaţie, dacă nu observi sârma ghimpată şi gardurile înalte. terenul de fotbal spre exemplu e mai bun decât în multe ogrăzi şcolaream avut șansa să gust din mâncarea pregătită în închisoare borșul nu a fost mai rău decât cel pe care-l mănânc timp de 1 săptămână cât îs în spital piure-ul a fost la fel. și bucata de carne abnormal de mare. m-am fâstâșit și mâncat doar 1/3 din ea. bucătăreasa nu m-a înţeles. dar fie

speech-urile le voi pune apoi, când apar, ca să le judecați singuri
deşi eu cel mai mult am apreciat ceea ce a făcut Yan care le-a arătat cum să administreze acei 2600 de lei pe care îi primesc când vor ieşi din închisoare, mi s-a părut absolut genială ideea şi extrem de utilă.

pe mine m-au întrebat cât m-a costat tatuajul şi dacă nu ştiu cât costă să îl scot, unii din ei au toatuate toate membrele.
cel mai tare copii închiși s-au bucurat de Cola-Fanta-Sprite+picene

observații: din toți(peste 50)oameni care au fost la eveniment doar 8 au ridicat mâna că vor ține minte ceva. cam atâția se vor simți ok când vor fi liberi. sunt sigur. de ce? întreabă-mă


P.S. cineva zicea că 70% din ei recidivează. grea cifră. foarte grea

am mai scris și de TEDx Iași. total diferit


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

text © Nicolae Apostu