m-am mutat

pentru că acei de la google sunt nerușinați și mi-ai blocat blogul pentru mai mult de o săptămână eu m-am mutat de aici

în 3-2-1 vei fi rederecționat spre blogul nou

miercuri, 25 iulie 2012

proiectul 2

se dă problema:
distanţa 30 m
viteza 80 km/h sau 22 m/s
preţul viaţa
cum să salvezi una în 1,3 sec. dacă în esenţă ai nevoie de 2 cel puţin?



e vorba despre un proiect discutat la cuptor, acel învingător. domnul Ambasador a scris mai detaliat

scurt extras
ce poate face proiectul?

A. POATE SALVA VIEȚI OMENEȘTI
b.Segmentul drumului național Cahul-Chișinău-Bălți traversează mai multe centre raionale (Cahul, Cantemir, Leova, Hăncești, Ialoveni, Orhei, Săngerei) și un număr mare de localități rurale mari și medii (Roșu, Zărnești, Gotești, Țiganca, Sărata-Galbenă, Mereșeni,  Bardar, Stăuceni, Măgdăcești, Ratuș, Peresecina, Pelivan, Cișmea, Mălăiești, Sărăteni, Bănești, Copăceni, Bilicenii-Vechi etc).
c.Incidența accidentelor rutiere pe acest sector este una sporită, în mod special în perioada întunecată a zilei, cănd vizibilitatea pietonilor de către conducătorii auto este una redusă.Conform studiilor, un pieton, pe timp de noapte sau ploaie, devine de 8 (opt) ori mai vizibil de către conducătorii auto în cazul în care poartă un reflector.
d.Implementarea unor proiecte similare în mai multe state ale lumii, inclusiv Estonia, a redus foarte mult numărul accidentelor în care sunt implicați pietonii în perioada întunecată a zilei, inclusiv a celor cu rezultate fatale. Atașez graficul relevant al situației de pe drumurile estoniene, rezultatele fiind chiar mai bune decăt strategia pe termen lung ale acestui stat (sursa:Estonian Road Administration. www.mnt.ee)
video explicaţie




avem ministru nou la MAI. ar putea fi primul lui proiect "populist"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

text © Nicolae Apostu