m-am mutat

pentru că acei de la google sunt nerușinați și mi-ai blocat blogul pentru mai mult de o săptămână eu m-am mutat de aici

în 3-2-1 vei fi rederecționat spre blogul nou

sâmbătă, 25 decembrie 2010

când trebuia de plecat



în '91-'93
atunci nu aveai bucată de pâine să pui pe masă
salarii părinţii nu vedeau, dacă mai lucrau undeva
curentul să tăia fiecare zi
transport public nici nu prea ştiu de era sau nu

şi încă războiul, eu atunci nu prea relizam nimic, pentru că cea mai mare emoţie îmi era provocată de plecarea la şcoală, şi eram ft fericit cu pireu de cartofi, dacă mai venea cu ceva carne...

iată atunci trebuia de plecat la italii şi spanii sau moscovi

acum, Moldova a început să se ridice de pe genunchi, şi e nevoie de capuri luminate şi braţe puternice
pontu să pleci acum?

sursa imagine

11 comentarii:

  1. în călătorie
    la studii
    la practică
    plecăm-plecăm-plecăm
    și apoi, maxim în 2 ani ne întoarcem, să facem

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicu ... uoffff... :( problema e ca si Azi multi nu au ce pune pe masa. Uita-te in sate cum traieste lumea.. si pe urma - problema nu e numai in nivelul de baza al piramidei lui MAslow ci si in multe alte "accesorii" care, spre parere de rau nu se vor schimba nici maine si nici poimaine dar peste generatii (sper cat mai putine) Insa e bine ca se "construieste" .. 'Mai nasc si la Moldova oameni" - asta bucura ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. la sate oricum e mai bine decât era
    și apoi...la sat mereu ai ce pune pe masă, asta e lege

    RăspundețiȘtergere
  4. cu partea IIa a ta sunt de acord (cu conditia ca omul lucreaza si nu asteapta pe dupa soba.. da cine mai vrea sa lucreze la noi la sate? in glod si fara alte comoditati care sunt la oras?) insa cu prima.. nu sunt asa sigura: ori de cite ori am ocazia sa vizitez satul bunicilor mi se rupe inima pt ca totul e din ce in ce mai parasit si lasat pe seama altcuiva numai nu a tinarului (ca acesta vrea si el sa traiasca in rind cu lumea..) etc.. Cind am sa vad la noi in md Toate satele gazeficate, cu apa, cu canalizare, cu drumuri asfaltate, cu unelte de munca accesibile, cu scoli bune, cu biblioteci inzestrate, cu magazine pe masura, cu careva servicii calitative.. nemaivorbind de cinema-uri si alte diversificari ale vietii citusi de intelectuale (...) Atunci poate am sa zic si eu ca in md se construieste ceva.. Pt ca asta e fishka: de la Sat porneste totul. Daca lumea nu lucreaza la sate - nu este productie locala=>import si preturi mari=>nevoie de salarii mai mari (statul n'are..)=>lumea pleaca=> nu e nimeni la sat deci nu e de lucru (ca doar n'ai sa lucrezi singur)=>pleaca dar orasele nu sunt din cauciuc .. deci => se cauta alte iesiri din situatie.
    Vot tebe prostaia matematica!

    RăspundețiȘtergere
  5. ps. ah si sa nu uitam de snobismul "nostru" cu care sunt tratati cei de la tara ..

    RăspundețiȘtergere
  6. apu în matematica ta necunoscuta e de ambele părți a ecuației: tinerii nu vor să lucreze la sate-> satele sunt în mocirlă

    și pentru că satele sunt în mocirlă-> tinerii nu vor să lucreze la sate

    soluția? nu cred că e în "să vină cineva să facă să șibă tăt ghine" mai degrabă în atitudine

    RăspundețiȘtergere
  7. ;)) Nici nu astept k cineva sa vina si sa faca.. am lasat (se pare ca nu prea mi'a reusit,lol ) sa se citeasca printre rinduri ideea de schimbare a mentalitatii. Nu am vrut s'o scriu direct pt ca e deja o tema batuta.

    RăspundețiȘtergere
  8. ;)) Nici nu astept k cineva sa vina si sa faca.. am lasat (se pare ca nu prea mi'a reusit,lol ) sa se citeasca printre rinduri ideea de schimbare a mentalitatii. Nu am vrut s'o scriu direct pt ca e deja o tema batuta.

    RăspundețiȘtergere

text © Nicolae Apostu