m-am mutat

pentru că acei de la google sunt nerușinați și mi-ai blocat blogul pentru mai mult de o săptămână eu m-am mutat de aici

în 3-2-1 vei fi rederecționat spre blogul nou

joi, 24 decembrie 2009

egalite-fraternite nna!(imagine indecentă)


m-am uitat ieri filmul Philadeplhia: istoria unui avocat care a fost concediat pentru că avea SIDA si era gay

mi-am pus întrebarea dacă noi suntem chiar atât de toleranţi pe cât ne dorim
la baza tuturor religiilor stă iubirea, dar interpretarea religiilor de oameni diferă

cât de mulţi dintre noi sunt în stare să stea la aceiaşi masă cu o persoană care are SIDA sau orice altă boala incurabilă? îmi aduc aminte când am fost în spital în comă, şi apoi revenire din cauza diabetului au venit să mă viziteze colegii de grupă, printre care o capră, care parcă se temea să se atingă de mine(alo!! chiar să vreau nu am să pot să îţi dau daibet) spre sfârşit mi-a zis:
"Nicolae noi ne-am bucurat să te cunoaştem..."-go kill yourself bitch!


câţi dintre noi sunt gata să accepte oamenii de "orientare sexuală netradiţională"
am câţiva prieteni, unii o recunosc alţii nu, oameni diferiţi prin nimic, putem sa vorbim de fotbal, funduri de fete sau modele de cămăşi-no stress. dar am şi dintre acei care zic: ei sunt murdăria societăţii, perverşii etc. etc.
ştiaţi că: gay-ii şi lezbienile nu sunt perverşi sau bolnavi?
iar majoritatea maniacilor care violează copii şi omoară femile(70%) sunt bărbaţi albi din familii normale? majoritatea maltratărilor sexuale faţă de copii au loc în familie(tata, unchi, verişor etc.)

dacă un rom ţi-ar cere apă, şi i-ai da să bea din sticla ta, ai putea să mai bei din ea mai departe?

oare suntem atât de buni pe cât ne dorim sau...

13 comentarii:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=HRfjLfyXYlA

    RăspundețiȘtergere
  2. ja ja ja
    cineva mi l-a arâtat odată tot aici;)

    RăspundețiȘtergere
  3. exista un stereotip, că foarte multi romi stau prost la capitolul igiena, iar acest stereotip are o bază solidă, recunoaştem, da?

    Aş putea bea din sticla dupa, numai daca as cunoaste cel puţin bine persoana care a cerut apa. Fie rom, negru, alb sau albastru.

    Pentru că prin apa/saliva diabetul nu se transmite, in schimb MUULTE altele :)

    RăspundețiȘtergere
  4. era o intrebare de atitudine mai degraba decat igiena
    nu am sa beau nici eu dupa o persoana necunoscuta
    dar oare prejudiciile din cap la toti pot fi invinse de argumente sanatoase?

    vezi clipul de mai sus

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place cum beau prietenii mei indieni apa din sticla, nimeni nu atinge o cu gura. sunt plini de respect fata de multe lucruri si au o igiena impecabila :)
    I <3 India!

    RăspundețiȘtergere
  6. da stiu de astea;)
    apropos, probabil stiai ca idienii manaca spetiile nu ca lor le place, da anumpe pentru a se proteja de infectii

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-adevar, statele sudice au mancarea atat de piparata incat nici cei din partile mai nordice nu le pot savura, iar condimentele au un rol atat antiseptic cat si digestiv.
    Mancarea lor e delicioasa chiar daca e si spicy oleaca mai tare.

    P.S.de la prejudecati am ajuns la condimentele indiene :)
    Prejudecatile sunt niste montaje ce corespund atitudinilor, iar sistemul de atitudini formeaza valorile. Ca rezultat, aceste stereotipuri se formeaza in dependenta de propria ierarhie de valori. Iaca asa ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. ierarhia de valori poate fi modelata si schimbata
    plus la asta sa nu confundam pseudo valorile cu cele general acceptate de socientate
    vrem sa traim in una mai buna nu?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu cred ca n-as da sticla cuiva sa bea, dar la sigur n-as bea dupa ea/el. Nu-mi permit sa fac asta dupa mama mea, asa sunt eu - am predilectiile mele si le respect si trebuie sa le respecte si altii atita timp cit le respectam si noi p-ale lor.

    P.S. asta nu implica faptul ca eu nu pot sa vb cu un gay sau bolnav SIDA, am facut-o si ei tot sunt oameni, au ratiune si aspect fizic asemanator, nu vad diferenta...pentru ca eu vb cu ei, lucrez nu ma "culc" si de aia n-ar trebui sa ma deranjeze. Cit despre "culcat".....4 someone maybe a new experience is on the way..;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ierarhia valorica este o constructie solida, la fel formata din stereopii si prejudecati. Insa, aceasta constructie ar putea fi modificata la anumite etape critice (criza fiind chiar un facor pozitiv, un factor dinamizant). Asa ca, nu poate fi modelata chiar atat de simplu, doar dupa ce iti cade ceva greu pe, de sau in cap.
    Cat despre (pseudo)valorile general umane, de cele mai dese ori sunt distordionate, lupta cu ele s-ar asemana cu cea a morilor de vant.
    Totul incepe de la tine! Societatea, si inca una buna-fiind un termen tare, tare abstract ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Teea: cu partea de totul incepe de la mine sunt total deacord, am scris aici : http://nicolaeapostu.blogspot.com/2008/09/pentru-noi-imbecililor.html despre povestioara asta
    in esenta insa deja imi doresc sa fie si societatea mai buna, odata ce am tupeul sa cred ca eu sunt suficient de bun:D desi asta e subiectiv, cine sunt eu sa decid ce e bine ce e rau? Iar partea de valori si crize e valabila pentru persoanele deja formate, un copil (a se citi pana la 18 ani) nu are un set binedeterminat si anume aici e cazul de influenta. Oricum totul e schimbator. Daca eu de azi nu il contrazic macar in ceva pe eu cel de ieri inseamna ca stagnez

    @ Tania: iarasi nu zic de igiena persoaal si deciziile de a bea cine si dupa cine... ci de stereotipuri mentale, daca eu beau dupa colegul meu de ce nu as bea dupa un rom?
    P.S. yey for him/her :))

    RăspundețiȘtergere

text © Nicolae Apostu