m-am mutat

pentru că acei de la google sunt nerușinați și mi-ai blocat blogul pentru mai mult de o săptămână eu m-am mutat de aici

în 3-2-1 vei fi rederecționat spre blogul nou

joi, 27 ianuarie 2011

studiu de caz (#concurs)acesta este un studiu de caz pe care îl ofer uneori participanților la trainingurile mele când vine vorba de negocieri și conflicte, recomand pentru soluționarea lui să gândiți afară din cutiuță (soluția o dau mâine dar mi-i ft interesant ce soluția gãsiți voi)

pentru acel care va găsi dezlegarea ofer bonus de 20 lei pe contul de telefon mobil :)*

povestea are 4 personaje


Ș- șeful unei mari Companii, profitabile și de interes pentru mulți investitori
L- team-leaderul unei echipe extrem de productive în cadrul comapaniei
P- un mare partener al companiei, cifra de afaceri dintre P și Companie ajunge la 10.000.000 anual
F- fiica lui P, cam atât despre ea....


situație
P îi zice lui Ș că ar vrea ca F să lucreze la el în companie. Ș acceptă nevrând să strice relațiile de parteneriat. F este angajată în echipa lui L. Aici apare conflictul: F vine mereu cu întârziere la serviciu, fuck-upuiește dead-lineruile și își permite pauze de masă a câte 3 ore. 
L vine la Ș și-i zice că nu poate să-i permită F să distrugă echipa. Ș îi răspunde că 10.000.000 e o cifră ft mare și dacă vrea să își păstreze poziția ar trebui să găsească soluția, naibiimai ești L dacă nu poți lucra cu oamenii, însă F nu poate fi nici concediată nici mustrată, la fel restul angajaților nu trebuie să știe motivul privelegiilor acordate F.
După 3 luni totul se agravează, randamentul echipei lui L este evident scăzut. Ș îți pune multe întrebări și în final găsește soluția ideală.


care?


iată care:
în toată ecuația asta F în mod evident nu are nici o valoare și pondere, deci marele impediment este P
Ș îl convinge pe P că vede în F un maaaare potențial, dar este nevoie ca ea să crească
pentru asta a fost găsit un master de 3 ani în Marea Britanie
Ș zice că compania, văzând potențial în ea este gata să investească salariul care i-l oferea F în achitarea unei părți din plata pentru master, iar dacă P este dispus să achite restul, peste 3 ani ei vor avea un șef de departament gata instruit

evident că P este încântat că copila lui are potențial în altceva decât să bea apă dulce cu prietenele, și acceptă oferta, F pleacă pe 3 ani, peste 2 se căsătorește și rămâne să trăiască veșnic în Marea Britanie.

relațiile între P și Ș sunt excelente, L devine șef de departament  în 2,5 ani

cel mai aproape de răspuns a fost Artur, însă el nu a fost complet, dacă însă Artur insistă că el merită premiul să va face :)
(publicat la 23.43)


*disclaimer: dacă vă ardeți că știați acestă situație sau a-ți găsit soluția fraudulos nici un fel de premiu

sursa imagine

22 de comentarii:

 1. Ş vorbeşte cu P ca acela să îl înlocuiască pe L cu F?

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru F de gindit un post super glamurnai (dupa denumire, dar ca atare sa aiba niste taskuri lights) si in general sa nu aiba nici o treaba cu echipa lui L. Totusi un salariu de 500 $ pe luna e mai putin de cit pierderea a
  10000000 si lupu satul si oaia intreaga :P

  RăspundețiȘtergere
 3. ok, so, daca situatia permite, L ar putea sa-i faca avansuri F, astfel o determina sa se plinga lui Ș pe L și există "motiv" ca să fie schimbată în altă echipă sau în general apare o incompatibilitate :)

  da daca m-as gindi ca Nicu, ap L cu acordul lui S, ar trimite-o pe F la traninguri si cursuri de perfectionare. Beneficii is 2 - scapada de ea pe anumite termene, F poate nu e caz pierdut de tot si daca nu o sa aduca mare folos echipei, macar o sa produca mai putin damage :)

  mai pune probleme din astea ca punea mintea in miscare.

  RăspundețiȘtergere
 4. il inlocuieste pe L cu F cu conditia ca F sa fie numai de forma (F nu stie )iar L sa conduca in realitate.toti is impacati :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Artur, si daca ea se intoarce si nu stie nimic ca mai inainte dar numai incurca?

  RăspundețiȘtergere
 6. @Sergiu, shi-ni fuckupuieshti solutia? :) Eu cred ca spoate de incercat. Cit priveste solutia ta, ceilalti angajati nu o sa fie la fel de motivati daca o sa fie "promovata" F, chiar si de forma...

  RăspundețiȘtergere
 7. poate il incadreaza pe P in procesul de administrare a companiei,(poate sub pretextul ca S pleaca in concediu...) .P observa situatia si o concediaza pe F
  solutia lui @Artur recunosc ca-i mai reusita :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Adica inutial planificasem sã-l numesc I(de la investitor) dar apoi i-am zis P(de la partener de aici si greseala care era noaptea-acum nu-i)
  Oricum rsp înc nu-i :D

  RăspundețiȘtergere
 9. îl căsătoreşte pe L cu F, ca ăsta să lucreze şi pt F

  RăspundețiȘtergere
 10. fashi feedback day, in care angajatii ii dau feedbacku negativ respectiv si S si L n-au nish o treaba, dar F se apuca de lucru, desigur daca fb o fost unu bun si ea o inteles :))

  RăspundețiȘtergere
 11. Motivata cu un proiect , care ar putea increase the amount of the Partnership :)
  Divide her from rest - another level of importance. Va fi evidentiata prin atitudinea ei si de acum este totul inmainele ei (F) pentru o cariera de succes, deoarece dupa colt e o promovare :)

  RăspundețiȘtergere
 12. vreau sa vad cum nicu ii pune pe cont, inafricaway, 20 lei :D

  RăspundețiȘtergere
 13. Artur, eu si de la o bere nu m-as da in laturi, da iaka ne povezlo :)

  RăspundețiȘtergere
 14. nu insist, ramin cu satisfactia ca am fost cel mai aproape de solutie :)

  RăspundețiȘtergere
 15. Artur, eu si de la o bere nu m-as da in laturi, da iaka ne povezlo :)

  RăspundețiȘtergere
 16. Adica inutial planificasem sã-l numesc I(de la investitor) dar apoi i-am zis P(de la partener de aici si greseala care era noaptea-acum nu-i)
  Oricum rsp înc nu-i :D

  RăspundețiȘtergere

text © Nicolae Apostu