m-am mutat

pentru că acei de la google sunt nerușinați și mi-ai blocat blogul pentru mai mult de o săptămână eu m-am mutat de aici

în 3-2-1 vei fi rederecționat spre blogul nou

joi, 8 iulie 2010

expresii

am citit aista şi m-am gândit că într-adevăr contează nu doar ce zici dar şi cum zici

spre exemplu în maxi-taxi azi scria: "NU trânti uşa!!!"-mie la aşa inscripţie îmi vine să o izbesc chiar dacă nu o fac de obicei

or deprinderea asta urâtă de a zice nu fără să explici de ce pe care o au concetăţenii noştri, pe mine mă omoară cel mai mult cuvântul nu fără explicaţii

pe scurt revin la idea de cânva: cursuri de comunicare pentru toată lumea, în loc de religia în şcoli

18 comentarii:

  1. "da!" pentru idea de cursuri de comunicare pentru toată lumea!

    RăspundețiȘtergere
  2. dap cum... trebu. de altfel degradăm în aşa societate

    RăspundețiȘtergere
  3. Da uite ca la UTM la unele colegii si chiar si la USM (unde kak-by ii elitar..etc si e sooper-pooper universal si acolo se stie totul) la facultati mai inclinate spre stiintele fixe se predau cursuri BAZELE COMUNICARII (printre altele obligatorii cu colocviul la final) unde se invata cum se scrie o recipisa, un anunt, cum se argumenteaza o idee, etc... Inainte prin scoli bantuiau (in sens bun al cuvantului) LNDPul (Liga Nationala de Dezbateri Plublice) unde se invatau aceleasi chestii elementare dar in forma atragtoare pentru elevi.
    Asta e - in scoli asa ceva ar trebui sa se faca la Limba Romana cel putin si sa se atraga mai mul atentia, sa faca ceva atragator, provocant pentru publicut-tinta, da nu cunm se face des astazi (soldat doarme -> slujba merge).

    si un P.S. Ne troj religia in scoala! Mai ales ca e optionala si mai ales ca sipentru cei atei le prinde oliaca la bine dandu-le nitel de cultura generala (unora) si un pic de buna morala - poate asa nu vor ajunge soferii de Maxi-taxi sa scrie "NU tranti ausa ca ti-oi tranti una in BOT!" in loc de "Va rog sa nu tranti tare usa. Multumesc." (dar religia aici e l atema doar in complex, daca la concret - e oliak offtopic, asa ca NE TROJ RELIGIA IN SCOLI!)

    ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. trogaiesc şi vrau la şine vrau!
    şi vopşă tot sistemu de educaţie tre schimbat

    RăspundețiȘtergere
  5. Da da da! De acord!
    Pe mine mereu mă rupe când mi se făceau (și mi se mai fac) interziceri fără să se argumenteze, și într-o așa o formă, de parcă acestea ar fi niște reguli bătute-n cuie și copiilor (care, logic, îs mai prejos decât părinții) nici să le treacă prin cap să le contesteze sau să crâcnească ceva în privința lor. "Îi așa, de-atâta cî eu așa am spus." Tifu. Mă enervează la culme fraza asta.

    Peste tot în lume vezi inscripții de genul "Închideți vă rog ușa. Mulțumesc."; "Ne pare rău, dar mâine în legătură cu cutare motiv nu deschidem." etc. Nu, la noi moldovenii încă nu au învățat să folosească "te rog" și "mulțumesc". Vidite li, le rănesc orgoliul. Blin, ce atitudine de rahat.

    :| (in a bad mood)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu vreau. Vreau altceva. Ceva ce nu se poate, dar încă nu pot să accept că nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Desigur că e bred. Dar din cauza bredului ista nu pot să dorm noaptea ca lumea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pot. Iaca acum fac ordine prin casă și seara am repetiții. Ap' cum la dracu îmi cere lumea să mă port ca un om adecvat?

    Simt cum mă transform în vârcolac câte oleacă. And I'm starting liking it :-D

    RăspundețiȘtergere
  9. Capul las' să mă doară cât încape. Principalu cu inima să nu fie probleme :P

    RăspundețiȘtergere
  10. "da!" pentru idea de cursuri de comunicare pentru toată lumea!

    RăspundețiȘtergere

text © Nicolae Apostu