m-am mutat

pentru că acei de la google sunt nerușinați și mi-ai blocat blogul pentru mai mult de o săptămână eu m-am mutat de aici

în 3-2-1 vei fi rederecționat spre blogul nou

joi, 13 ianuarie 2011

regulamentul turneului de Mafia



dezvoltat și întemeiat de Sandu Coica

1. Regula numărul unu a clubului de mafia-clubul de mafia nu există
2. Regula numărul doi a clu.. glumesc :)

iată regulamentul:


Regulamentul jocului “Mafia” pentru campionatul din 15 ianuarie 2011.

Introducere
Acest regulament este conceput pentru evenimentul indicat în titlu, astfel se presupune că persoanele care vor participa, au deja experiența jocului și regulile de bază care definesc conceptul jocului lipsesc. Prezentul document vine să clarifice în special momentele conflictuale care apar de obicei în joc, dilemele și potențialele situații de criză.

Numărul de jucători
La prezentul campionat, la masa de joc se vor afla 15 jucători plus un moderator.

Rolurile
Mafioti – 3; Scopul lor este să elimine restul jucătorilor, indiferent de rolul acestora. Eliminările se produc în faza jocului numită – noapte.
Politisti – 2; Scopul lor este în depistarea mafioților și ulterior facilitarea eliminării acestora de către societate. Depistarea se produce noaptea. În timpul nopții polițiștii indică un singur membru al societății. Moderator le confirmă sau infirmă dacă respectivul jucător este mafia. Polițiștii pot folosi această informație pe parcursul discuțiilor din timpul zilei.
Doctor – 1; Are capacitatea de a vindeca un jucător noaptea. În caz dacă jucătorul ales de doctor a fost indicat de mafie spre a fi eliminat, acesta rămâne în viață. Doctorul are dreptul de 2 ori pe parcursul jocului să se auto-vindece.
Comunist – 1; Persoana indicată de respectivul personaj pa parcursul nopții n-are dreptul să vorbească în timpul viitoarei zile. În același timp i se păstrează dreptul la vot. Poate comunica prin gesturi însă limitat. Limita respectivă rămâne la discreția moderatorului.
Tractorist – 1; În fiecare noapte elimină câte un membru a societății. În pofida rolului aparent negativ, este un membru pozitiv al societății și are scopul de a elimina mafia. Poate elimina fie persoana din stânga ori dreapta sa. Se poate abține de la a elimina pe cineva maxim 2 nopți într-un joc.
Cetățeni – 7; Au menirea de a elimina mafia din societatea în care trăiesc. Rolul acestora se limitează doar la perioada zilei când pot discuta și vota. Noaptea nu au dreptul să deschidă ochii.



În caz dacă la un anumit joc numărul de jucători va fi mai mic de 15, se va reduce din roluri în următoarea ordine a preferințelor: tractorist, comunist, cetățeni (până la 2), mafie (1), polițist (1), cetățean (1), doctor. Cu mai puțin de 7 jucători, jocul nu-și mai are rostul.

Regulile
Regula de Aur – moderatorul este Dumnezeul jocului. În orice moment poate decide încheierea sau continuarea discuțiilor. În orice moment poate întrerupe un jucător din discursul său. Poate lua decizii la moment reieșind din situațiile neprevăzute de acest regulament care mai mult ca sigur vor apărea în timpul jocului. Din moment ce jucătorii decid să se așeze la masa de joc, înseamnă că au acceptat în mod tăcit regula de aur, precum și tot ce-i descris în prezentul regulament. Desigur, moderatorul poartă răspundere morală pentru deciziile luate și riscă să fie urât și hăiduit de restul jucătorilor (însă în afara mesei de joc).
Regula de Aur 2 – discuțiile din timpul zilei se bazează pe cei (minim) 7 ani de-acasă. Astfel jucătorii ar trebui să se respecte reciproc, sa vorbească pe rând, să utilizeze un limbaj decent și alte chestii similare.
Reguli propriu-zis:
1. Zilnic trebuie să moară un membru al societății. În caz de paritate de voturi între candidați spre eliminare, acei care au acumulat cele mai multe voturi mai trec printr-o rundă de auto-apărare și ulterior eliminare. În caz de lipsă de candidaturi spre eliminare, fiecare cetățean pe rând, în mod obligatoriu, expune câte o candidatură. 2 membri a societății numele cărora a fost rostit cel mai des – sunt considerați acuzați și se trece la procedura clasică de auto-apărare și votare.
2. Fiecare membru a societății este obligat să voteze. Abținerile nu se admit.
3. Cetățenii eliminați nu au dreptul să se implice nici într-un fel în joc. Nu au dreptul să ofere replici sau să comunice în orice alt fel cu cei rămași în joc.
4. Jocul se consideră finisat atunci când: a) Societatea a reușit să elimine toți mafioții; b) numărul mafiei rămase în joc devine egal cu numărul celorlalți membri ai societății rămași în joc.
5. Când cineva este eliminat în timpul zilei, îndată se anunță rolul acestuia. Dacă este omorât pe parcursul nopții, numele și rolul acestuia se anunță în dimineața imediat următoare.
6. După anunțarea numelui și rolului persoanei eliminate, aceasta are dreptul la o ultimă replică. Excepție: polițiștii care au fost eliminați pe parcursul nopții.
7. Va exista posibilitatea de a schimba componeța echipelor după un anumit număr de cercuri la: solicitarea jucătorilor, propunerea moderatorului sau plecarea cuiva.
8. Astfel încât avem un turneu cu obiective caritabile fiecare cerc jucat va costa 10 lei precum a fost enunțat anterior. Moderatorii achită această sumă la dorință.

detalii despre turneu aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

text © Nicolae Apostu